6 moduri în care ieșirile în aer liber stimulează dezvoltarea copiilor
Studiile arată că există o legătură între starea de bine a copiilor și timpul petrecut în natură.
Părinții se întreabă în mod constant ce pot face pentru a îmbunătăți sănătatea, fericirea și viitorul copiilor lor. Cele mai bune școli, cele mai scumpe activități, cele mai noi gadgeturi... cu toate acestea, multe studii arată o legătură esențială între bunăstarea copiilor și timpul petrecut în natură, toate acestea în condițiile în care copiii petrec cu 50% mai puțin timp afară decât în urmă cu 20 de ani.
lată șase modalități în care ieșitul în aer liber favorizează dezvoltarea socială, emoțională, cognitivă și fizică a copiilor.
-
Joaca în natură dezvoltă abilitățile de rezolvare a problemelor. Atunci când copiii se joacă în natură, ei improvizează, iau decizii, lucrează în grup și învață să rezolve conflictele în mod creativ. Acele bețe, pietre și bălți de noroi construiesc de fapt abilități de gândire critică și competențe sociale, făcându-i pe copii să se implice ca o comunitate adevărată.
-
Petrecerea timpului în aer liber reduce stresul. 90% dintre copiii intervievați( din Statele Unite), au declarat că, atunci când sunt în aer liber, se simt "mai puțin stresați". Copiii cu niveluri reduse de stres sunt mai rezistenți și mai capabili să își regleze emoțiile.
-
Natura le trezește copiilor interesul pentru științe. Programele de științe în aer liber care pun accentul pe învățarea practică a științelor și pe legăturile dintre lumea reală și conceptele științifice de bază îmbunătățesc cunoștințele generale ale elevilor la testele de științe.
-
Natura îi face pe copii să aibă performanțe școlare și să obțină rezultate bune la teste. Învățarea în aer liber și activitatea fizică sunt esențiale pentru îmbunătățirea funcției cognitive, a concentrării, a stimei de sine, a abilităților sociale și a stării de spirit a copiilor.
-
Natura reduce riscul de obezitate la copii. Rata obezității la copii și tineri este în creștere în ultimii 30 de ani. Pentru a combate obezitatea, copiii și adolescenții ar trebui să participe la cel puțin 60 de minute de activitate fizică în fiecare zi.
-
Natura înseamnă lumină solară, iar lumina soarelui înseamnă mai multă vitamina D. Vitamina D se obține din alimente și din lumina soarelui și este esențială pentru absorbția nutrienților cheie, inclusiv a calciului și fosforului care ajută copiii să își construiască oasele, dinții și imunitatea. Cu toții primim mai puțină vitamina D în zilele noastre datorită slujbelor de birou, a vieții urbane și a cremei de protecție solară, dar ieșirea la soare furnizează în mod natural vitamina D necesară pentru a dezvolta un organism sănătos.